RYCB-Restaurant The Jibe
The Jibe runt de bar en het restaurant van het stijlvolle RYCB Clubhuis, vlak naast Jachthaven Antwerpen Linkeroever.
Het is een uitzonderlijke plek met een uitzonderlijk aanbod. In een uitgelezen nautisch kader. Uiteraard zijn schippers en bemanningen van passanten zeer welkom. Reserveren is aanbevolen.
Open
woensdag t.e.m. zaterdag: 12u00 – 22u00
zondag: 12u00 – 17u00
Lees HIER meer over The Jibe / de kaart en de reservatiemogelijkheden.
DEGUSTATIEMENU
Salade van Noordzeekrab met komkommer, zuring en haring.
Zeeuws mosselsoepje, crème d’Isigny en bieslook*
Mergpijpje geroosterd met gremolata en zuurdesem **
–
Griet met structuren van bloemkool, basilicum en yuzu.
ofwel
Wilde eend met sjalot, auberginekaviaar, kervel en aardappelcrème
–
Wentelteefje, dulche de leche, vanille en ijs van appeltaart
ofwel
Assortiment kazen
(supplement 5.00 euro)
We verzoeken u om het menu te bestellen per tafel.
3-gangen 49,50 € per persoon
4-gangen* 59,50 € per persoon
5-gangen** 69,50 € per persoon
À LA CARTE
Salades
Caesar – 18 €
mechelse Koekoek/little gem/parmezaanse kaas
Geitenkaas – 19 €
honing/noten/appel/spek
Thai Beef – 21 €
teriyaki/zoet-zure groenten/sesam/koriander
Zeebrugse garnaal – dagprijs
tomaat/ eitje 6’/kropsla/cocktailsaus
Pasta’s
Bolognaise – 15 €
100% rundergehakt/verse tomatensaus/parmezaanse kaas
Pesto – 19 €
rucola/parmezaanse kaas/pijnboompitten
met supplement Serranoham: 25 €
Fruits de mer – 21 €
kokkels/mosselen/tomaat/basilicum/venkel
Vegetarisch – 16 €
gepofte paprika/courgette/gegrilde aubergines
Voorgerechten (vis)
Platte Zeeuwse oesters – 4.80 € per stuk, half dozijn aan 27 €
op ijs/citroen/rode wijnazijn/sjalot
Zalm – 17,5 €
gemarineerde zalm/mierikswortelcrème/zoetzure groentjes
Artisanale garnaalkroketten – 17,5 €
gefruite peterselie/citroen
Bouillabaisse – 21 €
bisque d’homard/garnituur van vis en schaaldieren/rouille
Makreel – 18 €
gemarineerde makreel/BBQ koolrabi/frisse kruidendressing/mosterdkruid
Voorgerechten (vlees)
Steak Tartaar – 16 €
wit-blauw/zuurdesem/zoetzure groentjes/fris kruidenslaatje
Mergpijp – 19 €
geroosterd/gepofte look/zuurdesem/gremolata
Ganzenlever – 23 €
vijgen/jonge rode bietjes/porto/citroentijm
Voorgerechten (vegetarisch)
Burrata – 21 €
tomatenvariëteiten/basilicum/parelcouscous
Rode biet – 18 €
carpaccio/geitenkaas/honing/walnoten
– Hoofdgerechten –
Wilde Zeebaars Mediterraans – 34 €
arroz negro / mosselen / artisjok / zoete paprika
Sliptong Meunière – dagprijs –
fris slaatje / verse frietjes / remouladesaus
Kabeljauw – 32 €
croûte van groene kruiden / prei / waterkers / jonge wortel
Tarbot – dagprijs –
bloemkoolstructuren/basilicum/yuzu/aardappelcrème
Noordzeetong Meunière – dagprijs –
fris slaatje/verse frietjes/remouladesaus
Steak Au Poivre
fris slaatje/verse frietjes
24 €
Kalfsfilet Rossini
groentengarnituur/gratin dauphinois/bordelaise
42 €
Wilde Eend
sjalot/auberginekaviaar/kervel/aardappelcrème
32 €
Vlaamse stoverij
varkenswangen/Tripel d’Anvers/mosterd
22 €
Rib-eye
choronsaus/fris slaatje/verse frietjes
42 €
Kalfszwezerik
girollen/butternut/sjalot/belle de fontenay/bordelaise
37 €
Vol au vent
mechelse koekoek/girollen/gehaktballetjes/hollandaise
21 €
supplement kalfszwezerik: 30 €
-Desserts-
Dame Blanche – 12,50 €
vers gedraaid vanille-ijs/chocoladesaus/chantilly
Panna Cotta “Pavlova”– 12,50 €
meringue/mascarpone/bosvruchten/honing
Chocolade moelleux – 12,00 €
amandelijs/cacaocrumble (+/- 10 min.)
Geraffineerd kaasbord – 14,00 €
chutney/vijgenbrood
Suggestiedessert – 12,50 €
Canadese kreeft 9,00 €/100gr
Oosterscheldekreeft 18,00 € /100gr
Verkrijgbaar in Belle Vue of gegrild, vergezeld van bijpassende garnituur